٢٠٠٨/٠٣/٣١

المقالة باللغة السويدية وتسرد الصحفية شاميرام ديمير عن المخالفة التي اخذتها قبل سفري الى سوريا



2008-03-29 00:04
Fick p-bot på gratisparkering

Raffat Masri fick en p-bot för att ha parkerat sin bil utanför rutan på Willy:s kundparkering.
– Jag såg inga linjer, och det var fullt med andra bilar som stod där, säger Raffat Masri.

Det var i december månad och Raffat skulle handla på matbutiken Willy:s i Weda, som han gör ibland. Han parkerade bilen och begav sig in i butiken.
Helt omedveten om att han parkerat utanför parkeringsrutan, eftersom det knappt fanns några linjer. En annan sak han lade märke till innan han gick in för att handla var en parkeringsvakt en bit bort.
När Raffat kom ut och fick se en gul lapp på vindrutan, med en avgift på 400 kronor, trodde han att någon drev med honom.
– Det såg ut som ett litet gult kvitto, jag trodde att någon skojat med mig, för jag vet hur en p–bot ser ut, säger Raffat.
Han försökte hitta information om PBB Norden som bötfällt honom utan att lyckas, och det saknades telefonnummer på p-boten.
Han faxade iväg ett brev där han förklarade att det måste vara ett misstag, men fick inget svar. Raffat åkte på semester hem till Syrien och när han kom tillbaka i januari hade han fått en påminnelse från företaget.
I förra veckan ville han polisanmäla företaget, för att han tycker att de lurar till sig pengar. Men polisen hänvisade till konsumentombudsmannen, KO. Raffat har betalat sin p-bot för länge sedan, av rädsla för att få krono­fogden på sig.
Men han är fortsatt upprörd och ska vända sig till KO för att reda ut vems fel det egentligen är.
– Det här är orättvist för hela samhället, inte bara för mig, säger han upprört.
PBB Norden, det Södertälje­baserade parkeringsbolaget, menar att
Raffat måste ha parkerat utanför den an­visade kundparkeringen för att ha dragit på sig en bot. Annars får han bevisa att han verkligen stått rätt.
– Om han har stått innanför rutorna, då får han rita en skiss och skicka in till oss, säger vd Timo Kunnas.
Om en månad ska omgörningen av Willy:s och om­rådet runtom vara klart. Till dess är det fortsatt omarkerade p-rutor på halva kundparkeringen.







Till dess är det fortsatt omarkerade p-rutor på halva kundparkeringen.

2008-03-30 20:44:00

jaa,hur ska man då veta var man får parkera??? de e så jävla sjukt! kör väl in nästa gång jag ska handla ,lite som drive in va!


Inför fri parkering

2008-03-29 23:48:00

det beror på att det blir så trafisksäkert när alla parkerar innanför rutorna när folk parkerar utanför rutorna då blir det trafikfarligt när jag har varit där har knappt någon bil stått innaför rutorna som inte ens syns så det måste vara är fullkomligt livsfarligt där nere därför skulle området spärras av så att utsugarpack som PBB Norden inte kan ta sig in där samma gäller för moraberg


Straff

2008-03-29 22:34:00

Det är kaos på parkeringen vid Willys i Weda, rutorna syns inte och parkeringen har gjorts om under ombyggnationen så att man nu inte står vänd mot willys längre. Om det inte är markerat ordentligt ska väl inte de som handlar bötfällas, särskilt under en tid då det byggs om och förändringar sker. Lite mer hänsyn borde PBB visa tycker man. Jag har aldrig hört att man blivit bötfälld på en kundparkering heller....om parkeringsbolagen har rätt till det borde det finnas informationsskyltar på varje kundparkering. Mig veterligen finns inga p-automater där. //Kattis


Stå på dig

2008-03-29 13:00:00

BRA, stå på dig Raffat. Lycka till/HB


ja..

2008-03-29 11:25:00

Det där är ett riktigt bluffföretag! Ingen medkänsla, sätter lappar som man inte ens ser... Jag var borta i 7 min och hade glömt p-skiva och fick en sån liten lapp.. HUr kan någon vara så dum att dom anlitar dom där skojarna?


Dåligt gjord parkering

2008-03-29 08:37:00

Parkeringen som dom gjort nu är skit dålig har slutat att handla på Willys har blivit inlåst flera gånger pgav att folk inte parkerar rätt gör om det som det var tidigar rutotna är även för smala det går knappt att gå ur bilen ibland


ett jävla idiotföretag

2008-03-29 08:05:00

Jag fick p-bot på exakt samma ställe, dan innan julafton... hade oxå tydligen stått utanför rutan... men va fan det fanns ju inga rutor????? Jag gjorde samma sak, betalade i rädsla för kronis... Ett riktigt Kalle Anka företag det där pbb. H/ Andréas


Synproblem?

2008-03-29 07:23:00

Han verkar ha för mörka solglasögon. /gnesta/


fyjävelen!!

2008-03-29 02:30:00

dessa gula små lappar............dem hoppar på vindrutan vid fulla parkor hos det största köpcentrat i stan....kan ni inte dra åt h.vet.e istället? kunnas, om din gamla morsa felparkerar en halvmeter utanför handikapp skulle du bötfälla henne då? klart inte...åkte dit på 800 nyligen, ställde mig på handikapp ungf 50 centimeter från den ordinarie, hade bråttom eftersom klockan var mkt.... hahaha ni såg er chans o plocka nån. löjligt ta dem som står efter vägen istället för hel..vete dumma jä..lar!!!!!!!!!!!!